El Fiddle: violí i violoncel per al segle XXI (jazz, folk o rock)

27/08/2015

nuria garcia bonilla és professora de musicarea a Vilanova

L' àrea de Fiddle a Musicàrea és la primera de la comarca en oferir una visió moderna de la corda fregada  (violí, violoncel, viola). El fiddle ofereix als estudiants recursos per tocar clàssic però també folk (on té la seva propia escola) i poder partcipar en grups de rock, pop o bossa nova. També explica com improvisar en un context de jazz o blues. El fiddle és doncs una metodologia per a petits i grans, basada en una filosofia oberta de la música i unes tècniques , com ara els "chops" que fan dels instruments de corda fregada uns instruments aptes tant pel clàssic com pel modern. En el fiddle hi trobem aportacions del món clàssic així com del folk (country, celta, balcans) el jazz (improvisació, harmonia moderna) o el blues (bendings, blue notes, notes arrastrades).

Els nostres professorat de Fiddle Pilar Rueda (Conservatori Superior de Música de Sevilla) i Núria Garcia Bonilla (Taller de Músics / Conservatori BCN ). Ambdues han partcipat a diferents cursos d´un dels principals impulsor del fiddle a Catalunya, Oriol Saña. 

Les classes de cello i violí amb metodologia fiddle es realitzen els dilluns per la tarda (curs 15-16). Més informació Musicàrea Escola de Música, Rambla JA Vidal num 4 Vilanova i la Geltrú tel 938 1458177 mob 661809510 e-mail: info@musicarea.cat

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers. Si continua amb la navegació vol dir que accepta el seu ús.

Accepto    Vull saber més