Història / Equip Directiu

| 0

Quin és el nostre passat, el nostre present i el nostre futur?

La llavor de la nostra escola de música és Fil Harmònic -que és el nom original- un centre d’ estudis musicals creat al 1998 per la psicòloga Imma Marrugat i pel músic Jordi Artigas. Ambdós tenien ja experiència en la direcció d’escoles de música.

Des del curs 2003-04, ja amb el nom de Musicàrea Escola de Música i un esperit més innovador, les classes de música es traslladen al local actual, a la Rambla Vidal nº 4 de Vilanova

Un lloc més ampli, amb una magnífica sala d´audicions amb piano de cua i dos aules insonoritzades per a combos i bateria.

A peu del carrer, per facilitar l´accés dels alumnes a les seves classes.

Actualment som una Escola Autoritzada pel Departament d´Ensenyament, amb les condicions tècniques, materials i docents que es demanen a qualsevol escola municipal de música a Catalunya. Ni més ni menys.

També som membres de EMIPAC, la Associació de Escoles de Músca Privades de Catalunya.

MUSICÀREA ESCOLA DE MÚSICA és present a la vida sociocultural de la nostra ciutat: participem amb els alumnes en diferents locals privats i en esdeveniments de l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú com la Nit dels Museus, Sant Jordi o el dia de la Música, i hem pogut participar en les darreres edicions del Vida Festival que es celebra a la ciutat.

Després de més de 20 anys, som un referent a la comarca de classes d’ensenyament de música i l‘escola de música moderna del Garraf.

Som una escola pensada per allò que fan els músics: tocar.

Sabem què vol dir fer música: una experiència intima i emocional que necessita dels altres per créixer. La música és una activitat social i per això aprens tocant en grup . En viu i en directe.

Fes-li un  cop ull al nostre projecte educatiu!

Qui comanda aquesta banda?

Els encarregats de que tot es mogui són el músic Jordi Artigas (director) i l’advocada i llicenciada en història de l’art Ana Isabel Aisa (Coordinadora)

Jordi Artigas es un entusiasta de l’ensenyament de la música, del ukelele i de l’estil de tocar la guitarra acústica fingerpicking.

Creu que la música és una eina clau pel desenvolupament dels més joves i per gaudir de la vida en general, joves i adults.

Sempre està dissenyant projectes per a l’escola i per als els seus estudiants. Això fa que, a la pràctica, acabi fent més d’ emprenedor, productor i gestor que de músic, per bé que sempre reserva el seu temps per tocar amb els seus grups (Keltonics,  Ukevandals amb qui va tocar al Festival Vida en les edicions 2016 i 2017 i a festival Pirineos Sur en la seva edició de 2017)

Li encanta donar classes. Fa uns anys ha introduit l’ukelele, instrument en el que ha estat pioner a la comarca i que l´ha portat a fer tallers a llocs com el Festival Pirineos Sur.

La seva aposta per l´ukelele neix de descobrir un instrument econòmic, lleuger, divertit i molt fàcil d’ aprendre-  una fantàstica alternativa a la guitarra per als més petits.

Ana Isabel Aísa compatibilitza la passió per la música i l’educació amb la seva professió de advocada (molt més trist i avorrit, segons ella mateixa diu) i s’encarrega que a l’escola tot funcioni i que a les audicions tothom surti a l’escenari quan li pertoca.

Qué vols aprendre? Explica’ns

Subscriu-te a la nostra newsletter, només és un moment i rebràs informació que t’interessarà.