Qué hem fet a Musicàrea perquè les AULES siguin més SEGURES?

posted in: Sense categoria | 0

Ens posem -bé- les mascaretes, fem servir mampares, distància entre persones, ens rentem les mans… i tenim cura a la nostra vida diària.

Però podem fer-hi més?

Sí: Ventilar!!

A Musicàrea som conscients que la ventilació de les aules és clau per a minimitzar la possibilitat de contagi de la COVID-19, tal com explica aquest article de El Pais. I més en aules insonoritzades com les nostres.

Ventilar les aules suposa substituir l’aire que s’acumula als espais tancats i on els aerosols amb virus poden estar en suspensió molts de temps, augmentant la possibilitat de contagi, fins i tot amb mascareta i distància.

La ventilació pot ser natural: finestres obertes i corrents d’aire. és com es ventila ara mateix a moltes escoles i instituts. També pot ser forçada: amb extractors i impulsors que, de forma mecànica, extreuen l’aire de l’aula i introdueixen aire de l´exterior- aire que passa per uns filtres i es converteix en aire net a les aules.

És una instal.lació que teóricament han de tenir els centres educatius des de fa 10 anys. El nostre local de Rambla JA Vidal en té 17 i, per salut pública, era el moment d´incorporar la ventilació forçada.

Amb 2000 litres/hora de recirculació d´aire, podem dir que la ventilació forçada instal.lada a Musicàrea és més efectiva que la natural– amb les finestres obertes no eés possible la renovació total de l’aire en pocs minuts, cosa que sí que fa la forçada.

Per això a l’Escola hem adquirit un “monstre” de més de 100 kg que garanteix que a totes les aules insonoritzades de l’escola l’aire estigui renovant-se a una temperatura de 19 graus, de forma òptima i continuada. Encara que resta tapat per plaques de guix, el sostre del passadís és ple de tubs que distribueixen l´aire d’entrada i de sortida en totes les aules. Que corri l’ aire!

Per nosaltres és una inversió que no només dona tranquilitat a alumnes, pares i profes en aquesta pandèmia de COVID: també minimitzarà refredats, al·lèrgies i aire “amb olors”.